Logboek Buurtbus


Logboek buurtbus Oosterhuizen-Lieren R-322-TT

14-04-2023
Olielampje brandt rood en koelvloeistoflampje brandt. Bus direct naar Pouw gedirigeerd waar men constateerde dat een koelvloeistofleiding lekte en was doorgesleten. Moest vervangen worden alleen het materiaal was niet voorradig. Ism onze coördinator de middagdienst van deze vrijdag laten vervallen. In de loop vd middag werd door EBS (Henri) een reservebus gebracht bij Domatrac. Deze kan gebruikt worden totdat onze bus is gerepareerd. Maandag zal onze bus bij Pouw worden gerepareerd en zal ook de 30.000 km beurt worden uitgevoerd.

18-04-23
Bus is klaar en geruild met de reservebus. Bleek echter dat de bandenspanning niet op orde was. Lampje bleef branden.

22-04-23
Via de snelservice van Pouw is het lampje vd bandenspanning gereset en de achteruitkijkspiegel weer gemonteerd.
Nog te repareren schades via Tribus: Bumper linksachter, kuchscherm,grote binnenspiegel, bevestiging handgrepen bij de grote klapdeuren. Tribus is op de hoogte via EBS doch reparatie wordt alleen uitgevoerd als het nodig is mbt de inzet vd bus. Kan de bus rijden dan heeft het repareren geen hoge prio.

25-04-23
Ruitensproeier vloeistof op en ruiten wissers zijn uitgedroogd en trekken strepen.

29-04-23
Ruitensproeier vloeistof bijgevuld, Ad blue bijgevuld en ruitenwissers vervangen. Alles via de snelservice van Pouw en de inzet van Wim mbt het wisselen vd ruitenwissers.

23-05-23
Via de display vd bus wordt gevraagd om inspectie. EBS op de hoogte gebracht. Deze gaan Pouw in kennis stellen.

13-06-23
De grote binnenspiegel is weer vastgelijmd aan de voorruit. Geschiedde op het NS station rond 14 uur. Was 10 min werk.

16-06-23
Achteruitkijkspiegel was wederom bij het afstellen uit zijn bevestiging gevallen. Bij Pouw laten monteren. Was nog geen 5 min werk. Blijkt dat bij een verkeerde draai om de spiegel af te stellen, deze uit zijn vergrendeling komt en losgeraakt. Vastzetten is een handigheid wat alleen een monteur van Pouw

21-06-23
Lichtstrip op de vloer achter de chauffeur losgelaten. Met ducktape vastgemaakt. Aangezien er nu servicebeurt moet worden uitgevoerd dit gebrek samen met de opmerking dat de banden al weer tegen het minimum (2,5 mm) aanzitten eea aan René Rorije doorgegeven. Deze belde op 22-1 en gaf door dat de beurt doorgegeven was aan Pouw samen met het vervangen vd banden. Dit zou wel 3 a 4 weken kunnen duren. Mochten de banden sneller slijten dan kan voor de beurt een banden wissel worden gedaan bij Euromaster in Deventer. Daar liggen sets banden met velgen klaar. Kan ook op zaterdag op afspraak. Voor de beurt bij Pouw zal een ruilbus moeten komen. EBS gaat dat regelen. De datum van de afspraak voor de beurt worden via mail of app aan Jan L doorgegeven.

26-6\06-23
Slijtindicator remblokken brandt. Rene Rorije gebeld en hem verzocht met enige spoed de reeds geplande onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Hij zou er aan gaan werken. Op 27-6 nogmaals Rene geappt aangezien hij nog geen bericht heeft gedaan. Inmiddels had Leo Vogels zijn verontrusting uitgesproken mbt de remblokken. Hem gerust gesteld dat het slechts een indicatie is en we nog wel kunnen blijven rijden maar niet te lang.

30-06-23
Nog niets vernomen van Rene Rorije dus nu maar weer eens een mail gezonden mbt onze klachten en wanneer het onderhoud gaat plaatsvinden. Hopelijk volgende week bericht.

18-7-2023
Diesellekkage geconstateerd na tanken. Waarschijnlijk overstroomt de tank en loopt een gedeelte vd brandstof weg via een lekkage van een brandstofleiding. Er lag al een behoorlijke olievlek bij Domatrac. Regiekamer en Wim in kennis gesteld. Regiekamer gaf aan dat er niet meer met de bus gereden mocht worden. Uiteindelijk werd die avond rond 19.45 uur een ruilbus geleverd die bij Domatrac is omgeruild, zodat de volgende ochtend de dienstregeling gewoon kon worden uitgevoerd.

19-7-2023
Henri Buitenhuis belt en geeft aan de onze bus zsm naar de garage gaat in Zwolle. Hem tevens verzocht om naar de remblokken en bandenspanningslampje te laten kijken. Hij zou dit meenemen.

2-8-2023
Onze bus is weer gerepareerd en wordt op het NS station omgeruild. Sensor bandenspanning was niet op voorraad dus deze reparatie moet op een later tijdstip worden uitgevoerd. Eea op de app gezet.

10-8-2023
Via Rene Rorije vernomen dat de sensor op 24-8 wordt vervangen wederom in Zwolle. Wederom wordt een ruilbus ingezet.

11-8-2023
Joop Beuker vroeg om aanvullende schoonmaakmiddelen. Deze aangeschaft. Betreft een spons, zeem e.d.

12-8-2023
Joop Beuker gaf aan dat hij lekkage had geconstateerd achter bij de motor. Soort waterachtige vloeistof. Hij had een lekbakje er onder gezet. In de avond nog bij Domatrac onze bus geïnspecteerd en bleek dat het condenswater was van de airco. Geen probleem dus. App verstuurd gemaakt voor de collega’s dat deze lekkage een normaal proces is bij gebruik van de airco.

21-8-2023
Van Chris O vernomen dat de schuifdeuren niet meer sluiten. Na contact aan en uit te zetten werkte eea weer. Klacht op de app gezet doch daarna zijn geen problemen meer gemeld.

21-8-2023
René Rorije gebeld ivm het uitblijven vd ruilbus. Donderdag 24-8 wordt onze bus omgeruild op het NS station ivm de reparatie vd sensor bij Pouw in Zwolle. Chauffeur van die och6end Henk Verheul telefonisch op de hoogte gebracht en een app verzonden aan alle collega’s.

28-8-2023
Onze eigen bus is weer terug. A4 met opschrift VOL is helaas blijven liggen in de ruilbus. Wim zorgt voor een nieuwe.

29-8-2023
Wim meldt dat het lampje vd bandenspanning weer brandt bij de eerste vroege rit. Na een tijdje ging die vanzelf weer uit. Mogelijk klein verschil ivm met de ochtendkou. Even in de gaten houden.

3-9-2023
Leo meldt wederom een brandend lampje vd bandenspanning. Woensdag 6/9 wordt de bandenspanning bij Domatrac gecontroleerd en alle banden worden dan op 5.1 atm gezet.

14-9-2023
Bandenspanningslampje weer aan. Zaterdag worden de banden op 5.1 atm gebracht en moeten de problemen voorbij zijn. Een klein verschil in spanning levert al een waarschuwingslampje op terwijl er nog gewoon doorgereden kan worden. Wel even kijken of er niet echt een lekke band is.

Tot 1 oktober hebben zich geen nieuwe problemen voorgedaan. Volgende schades moeten nog worden gerepareerd: Achterbumper, lichtbalk op de vloer achter de chauffeur, kuchscherm